Rețetă marinadă italiană pentru friptură de porc
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru marinadă: |
• 60ml ulei de măsline |
• 30g de salvie proaspata, tocata marunt |
• 2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat mărunt |
• 1 lingură oțet balsamic |
• 1 lingură suc de lămâie |
• 1 lingurita oregano uscat |
• 1 linguriță de semințe de fenicul, ușor zdrobite |
• 1 lingură de sare |
• 1 lingură de piper |
• 1 vârf de linguriță fulgi de chili roșu |
Pentru friptura de porc: |
• 1.500g carne de porc dezosată |
• 200ml supă de pui |
• 100ml vin alb sec |
• 1 lingură pastă de tomate |
Descriere
Cu ierburi bogate, oțet balsamic și ulei de măsline, această marinadă italiană este minunată pentru carne prăjită sau la grătar.
Mod de preparare
1. Pentru marinadă se amestecă uleiul, salvia, rozmarinul, oțetul, sucul de lămâie, oregano, semințele de fenicul, sarea, piperul și fulgii de chili.
2. Umpleți recipientele FoodSaver cu marinada și carnea de porc; rotiți supapa la setarea de marinare, conectați dispozitivul de etanșare portabil FoodSaver® și apăsați butonul de marinare. Lăsați sigilantul să ruleze un ciclu de 12 minute pentru a infuza carnea de porc cu marinadă.
3. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Scoateți carnea de porc din marinadă. Puneți carnea de porc într-o cratiță. Se lasă în cuptor timp de 60 până la 75 de minute.
4. Încingeți tigaia pe plită, la foc mediu. Folosind o lingură de lemn, amestecați bulionul, vinul și pasta de tomate; aduceți la punctul de fierbere, amestecând. Gatiti, amestecand des, timp de aproximativ 5 minute. Se strecoară înainte de servire.
Sfat:
Această marinadă italiană este gustoasă pentru carnea de porc, dar este potrivită și pentru carnea de pui și vită.
2. Umpleți recipientele FoodSaver cu marinada și carnea de porc; rotiți supapa la setarea de marinare, conectați dispozitivul de etanșare portabil FoodSaver® și apăsați butonul de marinare. Lăsați sigilantul să ruleze un ciclu de 12 minute pentru a infuza carnea de porc cu marinadă.
3. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Scoateți carnea de porc din marinadă. Puneți carnea de porc într-o cratiță. Se lasă în cuptor timp de 60 până la 75 de minute.
4. Încingeți tigaia pe plită, la foc mediu. Folosind o lingură de lemn, amestecați bulionul, vinul și pasta de tomate; aduceți la punctul de fierbere, amestecând. Gatiti, amestecand des, timp de aproximativ 5 minute. Se strecoară înainte de servire.
Sfat:
Această marinadă italiană este gustoasă pentru carnea de porc, dar este potrivită și pentru carnea de pui și vită.
Preparat cu
-400lei