Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă clătite clasice cu unt și lapte

Rețetă clătite clasice cu unt și lapte
Rețetă clătite clasice cu unt și lapte

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 150g de făină
• 30g făină de porumb măcinată fin
• 2 linguri de zahăr granulat
• 2 linguri praf de copt
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 1/2 lingurița sare
• 2 ouă
• 170ml de lapte bătut
• 3 linguri de unt, topit
• 1/2 lingurita esență de vanilie
• 2 linguri ulei de canola

Pentru servire:
• Unt
• Sirop de artar

Descriere

Secretul celei mai bune rețete de clătite? Aflați-o în continuare! Aceste clătite simple ies fragede, ușoare și pufoase, cu o notă de vanilie.

Mod de preparare

1. Într-un castron mare, amestecați făina, făina de porumb, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea; puneți amestecul deoparte. Într-un castron separat, amestecați ouăle și laptele bătut. Adăugați untul topit și esența de vanilie. Bateți amestecul până când ingredientele se combină (nu amestecați prea mult, altfel aluatul va face cocoloașe.) Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 până la 15 minute.

2. Încingeți o tigaie la foc mediu; ungeți cu puțin ulei. Odată ce tigaia este fierbinte, reglați aragazul la mediu-mic. Gătiți clătitele pe rând, timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte, sau până când se rumenesc.

3. Sigilați clătitele în 5 pungi, cu două clătite per pungă, utilizând aparatul de vidat alimente FFS006X-01 FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului, pornind și oprind manual pentru eliminarea lentă a aerului, pentru a preveni zdrobirea clătitelor. Dați la frigider până la 3 zile sau congelați.

4. Reîncălziți clătitele în cuptor sau în cuptorul cu microunde. Serviți clătitele cu unt și cu un strop de sirop de arțar.

Sfat: Ca alternativă, adăugați afine sau fulgi de ciocolată la clătite, imediat după ce ați pus aluatul în tigaie, înainte de a le întoarce.