Rețetă cotlet de porc Cajun Sous Vide
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 linguriță sare kosher |
• 1 linguriță piper |
• 1 linguriță boia |
• 1 linguriță zahăr brun |
• 1/2 linguriță boia afumată |
• 1/2 linguriță de cimbru uscat |
• 1/2 linguriță oregano uscat |
• 1/2 linguriță ceapă pudră |
• 1/2 linguriță pudră de usturoi |
• 1/2 linguriță piper cayenne |
• 1/2 linguriță pudră de muștar |
• 4 cotlete de porc cu os, de 6 până la 200g fiecare |
• 30 de grame de unt, tăiat cubulețe. |
Descriere
Gătit sous vide, cotletul de porc condimentat iese fraged și delicios.
Mod de preparare
1. Amestecați sarea, piperul, boiaua de ardei, zahărul brun, boiaua de ardei afumată, cimbrul, oregano, praful de ceapă, pudra de usturoi, piperul cayenne și pudra de muștar; frecați amestecul de condiment pe fiecare cotlet de porc în parte.
2. Adăugați câte 2 cotlete de porc în fiecare pungă pretăiată cu etanșare în vid FoodSaver Quart. Sigilați cu sistemul FoodSaver, conform instrucțiunilor de utilizare.
3. Adăugați sita pentru gătit sous vide în vasul interior și umpleți cu ½ până la ¾ apă. Selectați funcția sous Vide a aparatului de gătit Crockpot Turbo Express și reglați temperatura până la 70C pentru un timp de 1 oră.Acoperiți lejer cu capacul și lăsați apa la încălzit.
4. De îndată ce ați atins temperatura dorită, puneți friptura pe sită, acoperiți lejer cu capacul, asigurându-vă că supapa este deschisă și lăsați friptura să se pătrundă. După ce s-a scurs timpul de gătire, scoateți friptura din apă, deschideți punga, scoateți friptura și tamponați-o cu un prosop de hârtie.
5. Încălziți o tigaie mare la foc mediu-mare; gătiți cotletele timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte, sau până când se rumenesc. (Ca alternativă, preîncălziți grătarul la foc mare; ungeți bine grătarul. Frigeți cotletele de porc timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine făcute.
Sfaturi:
• Dacă nu gătiți cotletele de porc imediat, puneți-le la frigider sau congelați-le (decongelați în frigider înainte de a găti).
• Serviți cotlete de porc cu sos salsa, sos ranch sau sos tzatziki, după preferințe.
2. Adăugați câte 2 cotlete de porc în fiecare pungă pretăiată cu etanșare în vid FoodSaver Quart. Sigilați cu sistemul FoodSaver, conform instrucțiunilor de utilizare.
3. Adăugați sita pentru gătit sous vide în vasul interior și umpleți cu ½ până la ¾ apă. Selectați funcția sous Vide a aparatului de gătit Crockpot Turbo Express și reglați temperatura până la 70C pentru un timp de 1 oră.Acoperiți lejer cu capacul și lăsați apa la încălzit.
4. De îndată ce ați atins temperatura dorită, puneți friptura pe sită, acoperiți lejer cu capacul, asigurându-vă că supapa este deschisă și lăsați friptura să se pătrundă. După ce s-a scurs timpul de gătire, scoateți friptura din apă, deschideți punga, scoateți friptura și tamponați-o cu un prosop de hârtie.
5. Încălziți o tigaie mare la foc mediu-mare; gătiți cotletele timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte, sau până când se rumenesc. (Ca alternativă, preîncălziți grătarul la foc mare; ungeți bine grătarul. Frigeți cotletele de porc timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine făcute.
Sfaturi:
• Dacă nu gătiți cotletele de porc imediat, puneți-le la frigider sau congelați-le (decongelați în frigider înainte de a găti).
• Serviți cotlete de porc cu sos salsa, sos ranch sau sos tzatziki, după preferințe.