Rețetă cârnați sous vide Oktoberfest
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 linguri muștar de Dijon |
• 1 lingură zahăr brun |
• 4 cârnați de porc |
• 4 chifle pentru cârnați |
• 150 g ceapă caramelizată sous vide |
• 150 g varză murată |
• 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt |
• murături, pentru servire |
Descriere
Servește acești cârnați Oktoberfest cu berea ta germană preferată.
Mod de preparare
1. Amestecați muștarul cu zahărul brun. Folosind un cuțit ascuțit, faceți câteva găuri mici în fiecare cârnat și ungeți cu amestec de muștar.
2. Adăugați 2 cârnați în fiecare pungă cu etanșare în vid FoodSaver. Vidați cu sistemul FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
3. Umpleți oala de gătit cu apă. Setați aparatul sous-vide la 70˚C. Coborâți punga în apă încălzită. Setați cronometrul la cel puțin 45 de minute – cel mult 2 ore.
4. Scoateți cu grijă punga din apă; lăsați-o să stea 5 minute înainte de a deschide și de a scoate cârnații.
5. Serviți cârnații în chifle cu ceapă caramelizată, varză murată și muștar. Se ornează cu pătrunjel. Serviți cu murături.
Sfat: Dacă doriți, rumeniți cârnații înainte de a-i servi într-o tigaie la foc mediu-mare, timp de 2-3 minute.
2. Adăugați 2 cârnați în fiecare pungă cu etanșare în vid FoodSaver. Vidați cu sistemul FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
3. Umpleți oala de gătit cu apă. Setați aparatul sous-vide la 70˚C. Coborâți punga în apă încălzită. Setați cronometrul la cel puțin 45 de minute – cel mult 2 ore.
4. Scoateți cu grijă punga din apă; lăsați-o să stea 5 minute înainte de a deschide și de a scoate cârnații.
5. Serviți cârnații în chifle cu ceapă caramelizată, varză murată și muștar. Se ornează cu pătrunjel. Serviți cu murături.
Sfat: Dacă doriți, rumeniți cârnații înainte de a-i servi într-o tigaie la foc mediu-mare, timp de 2-3 minute.
Preparat cu
-400lei