Rețetă pulpă de vită Miso Chili Sous Vide
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 linguri pastă miso albă |
• 1 lingură ulei de susan |
• 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat |
• 1 lingură zahăr brun |
• 1 lingură sos de soia |
• 1 lingură pastă de chili |
• 1 lingură sare |
• 1 lingură piper |
• 1 kg carne de vită |
Descriere
Cu aromele bogate ale unei marinade miso, această friptură gustoasă este gătită la perfecțiune cu funcția sous vide.
Mod de preparare
1. Amestecați pasta miso, uleiul de susan, ghimbirul, zahărul brun, sosul de soia, pasta de chili, sarea și piperul. Adăugați carnea de vită și marinada în punga cu etanșare în vid FoodSaver. Sigilați cu vid în pungă folosind sistemul FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.
2. Adăugați sita pentru gătit sous vide în vasul interior și umpleți cu ½ până la ¾ apă. Selectați funcția sous Vide a aparatului de gătit Crockpot Turbo Express și reglați temperatura până la 60˚C. Setați cronometrul la 1 oră (pentru Mediu Rar)
3. Acoperiți lejer cu capacul și lăsați apa la încălzit. De îndată ce a atins temperatura dorită, puneți friptura pe sită, acoperiți lejer cu capacul, asigurându-vă că supapa este deschisă și lăsați friptura să se pătrundă.
4. După ce s-a scurs timpul de gătire, scoateți friptura din apă, deschideți punga, scoateți friptura și tamponați-o cu un prosop de hârtie.
5. Încingeți tigaia grill la foc mare. Prăjiți carnea de vită pe fiecare parte sau până când este bine făcută.
Sfaturi:
• Dacă nu gătiți fripturile imediat, puneți-le la frigider sau congelați-le (dezghețați în frigider înainte de a le găti).
• Serviți bucățile de friptură pe un pat de orez sau tăiței, cu legume trase în tigaie.
2. Adăugați sita pentru gătit sous vide în vasul interior și umpleți cu ½ până la ¾ apă. Selectați funcția sous Vide a aparatului de gătit Crockpot Turbo Express și reglați temperatura până la 60˚C. Setați cronometrul la 1 oră (pentru Mediu Rar)
3. Acoperiți lejer cu capacul și lăsați apa la încălzit. De îndată ce a atins temperatura dorită, puneți friptura pe sită, acoperiți lejer cu capacul, asigurându-vă că supapa este deschisă și lăsați friptura să se pătrundă.
4. După ce s-a scurs timpul de gătire, scoateți friptura din apă, deschideți punga, scoateți friptura și tamponați-o cu un prosop de hârtie.
5. Încingeți tigaia grill la foc mare. Prăjiți carnea de vită pe fiecare parte sau până când este bine făcută.
Sfaturi:
• Dacă nu gătiți fripturile imediat, puneți-le la frigider sau congelați-le (dezghețați în frigider înainte de a le găti).
• Serviți bucățile de friptură pe un pat de orez sau tăiței, cu legume trase în tigaie.
Preparat cu
-400lei