Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta piept de pui Tandoori

Reteta piept de pui Tandoori
Reteta piept de pui Tandoori

Porții

3

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de pui – 600 gr
• Ulei de masline – 4 linguri
• Ghimbir uscat – ½ lingurita
• Chimion – 1 varf de cutit
• Coriandru macinat – 1 lingurita rasa
• Boia iute – 1 lingurita rasa
• Boia dulce – ½ lingurita
• Turmeric – ½ lingurita
• Scortisoara macinata – ½ lingurita
• Lemongrass macinat – ½ lingurita
• Coriandru proaspat – 6 7 fire tocate
• Lapte de cocos – 200 ml
• Ardei iute – 2 buc
• Ardei kapia – 2 buc
• Ceapa – 2 buc
• Ceapa verde – 2 fire
• Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• curata si taie pieptul de pui cuburi
• pune-l in caserola de marinare rapida FoodSaver si pune deasupra uleiul de masline
• adauga ghimbir, chimion, coriandru macinat, boia iute si dulce, turmeric si lemongrass
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• incinge o tigaie si caleste puiul
• taie ardeiul si cepele cubulete si pune-le deasupra
• cand s-au calit atat puiul, cat si legumele, pune scortisoara si laptele de cocos
• lasa-l sa fiarba putin pana se intensifica aromele, iar sosul se mai ingroasa
• serveste cu orez simplu la aburi, ceapa verde, coriandru si ardei tocat.

Pofta buna!