Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă piept de pui Tandoori

Rețetă piept de pui Tandoori
Rețetă piept de pui Tandoori

Porții

3

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de pui – 600 gr
• Ulei de măsline – 4 linguri
• Ghimbir uscat – ½ linguriță
• Chimion – 1 vârf de cuțit
• Coriandru măcinat – 1 linguriță rasă
• Boia iute – 1 linguriță rasă
• Boia dulce – ½ linguriță
• Turmeric – ½ linguriță
• Scorțișoară măcinată – ½ linguriță
• Lemongrass măcinat – ½ linguriță
• Coriandru proaspăt – 6 - 7 fire tocate
• Lapte de cocoș – 200 ml
• Ardei iute – 2 buc
• Ardei kapia – 2 buc
• Ceapă – 2 buc
• Ceapă verde – 2 fire
• Sare și piper după gust

Mod de preparare

curată și taie pieptul de pui cuburi
• pune-l în caserola de marinare rapidă FoodSaver și pune deasupra uleiul de măsline
adaugă ghimbir, chimion, coriandru măcinat, boia iute și dulce, turmeric și lemongrass
închide caserolă, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru aromele se intensifice
încinge o tigaie și călește puiul
taie ardeiul și cepele cubulețe și pune-le deasupra
când s-au călit atât puiul, cât și legumele, pune scorțișoară și laptele de cocos
lasă-l fiarbă puțin până se intensifica aromele, iar sosul se mai îngroașă
servește cu orez simplu la aburi, ceapă verde, coriandru și ardei tocat.

Poftă bună!