Rețetă paste cu pui în stil asiatic by Flavia Hirișcău



Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru marinadă: |
• 250-300g piept de pui |
• 2 căței de usturoi |
• 1 lgță ghimbir ras |
• 2 lg sos de soia |
• 1 lg ketchup |
• 1 lg ulei de susan |
• sare |
• piper |
Pentru gătirea puiului: |
• 1 ceapă verde |
• 1 morcov |
• 1-2 lg ulei de susan |
• 30ml sos de soia |
• 1 lgță amidon de porumb (opțional) |
Pentru servire: |
• 100g paste (cântărite nefierte) |
• semințe de susan (opțional) |
Descriere
Pregătește 2-3 porții de paste cu pui în stil asiatic. Deși nu pare un preparat pe care îl poți face rapid, marinada pregătită de dinainte îți salvează timp și îmbogățește aroma puiului. Practic, o jumătate din rețetă este pregătită deja, când începi gătitul.
Pastele utilizate în rețetă nu conțin gluten.
Pastele utilizate în rețetă nu conțin gluten.
Mod de preparare
Pasul 1. Taie puiul în cubulețe și amestecă-l cu usturoi și ghimbir ras, sos de soia, ketchup, ulei de susan, sare și piper. Transferă amestecul obținut într-o pungă de vidat și videază. Apoi, poți fie să congelezi și decongelezi puiul (lent în frigider) când pregătești rețeta sau păstrezi puiul marinat la frigider.
Pasul 2. Înainte de a găti carnea, scoate punga din frigider cu aproximativ 30-60 de minute pentru a se aclimatiza. Încinge o tigaie antiaderentă, adaugă o lingură de ulei de susan, bucățile de pui (cu tot cu marinadă) și partea albă a unei cepe verzi (nu arunca codițele).
Pasul 3. Când puiul începe să se gătească, adaugă morcovul tăiat în fâșii subțiri. Nu-l lăsa să se gătească în totalitate, ca să poată avea o textură ușor crocantă.
Pasul 4. Pentru ca preparatul final să aibă mai mult sos, adaugă 30 ml sos de soia amestecat cu aproximativ 70 ml de apă. Lasă să dea un clocot și, pentru îngroșarea sosului, dizolvă 1 linguriță de amidon de porumb în puțină apă rece și adugă acest amestec în tigaie. Amestecă energic.
Pasul 5. Adaugă pastele fierte (conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Pune 100g de paste (cântărite nefierte) fără gluten, cu orez, porumb și hrișcă. La final, servește pastele cu pui în stil asiatic cu codițe de ceapă verde și semințe de susan.
Pasul 2. Înainte de a găti carnea, scoate punga din frigider cu aproximativ 30-60 de minute pentru a se aclimatiza. Încinge o tigaie antiaderentă, adaugă o lingură de ulei de susan, bucățile de pui (cu tot cu marinadă) și partea albă a unei cepe verzi (nu arunca codițele).
Pasul 3. Când puiul începe să se gătească, adaugă morcovul tăiat în fâșii subțiri. Nu-l lăsa să se gătească în totalitate, ca să poată avea o textură ușor crocantă.
Pasul 4. Pentru ca preparatul final să aibă mai mult sos, adaugă 30 ml sos de soia amestecat cu aproximativ 70 ml de apă. Lasă să dea un clocot și, pentru îngroșarea sosului, dizolvă 1 linguriță de amidon de porumb în puțină apă rece și adugă acest amestec în tigaie. Amestecă energic.
Pasul 5. Adaugă pastele fierte (conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Pune 100g de paste (cântărite nefierte) fără gluten, cu orez, porumb și hrișcă. La final, servește pastele cu pui în stil asiatic cu codițe de ceapă verde și semințe de susan.
Preparat cu
-300lei
