Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul

Reteta piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul
Reteta piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de porc cu sorici – 1 kg
• Anason – 3 4 stelute
• Fenicul – 1/2 lingura
• Boabe de ienibahar – 4 5 buc
• Vin alb – 100 ml
• Apa – 300 500 ml
• Ulei de masline – 4 linguri
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taie pieptul de porc triunghiuri pe partea cu soriciul
• maseaza-l bine cu ulei, sare si piper si pune-l in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune boabele de ienibahar, anasonul si feniculul peste
• adauga si vinul alb
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune o tava de cuptor pe foc si cand s-a incins rastoarna toate ingriedientele din caserola in aceasta – pune prima data carnea pe partea cu soriciul
• las-o acolo pana ce vinul scade, mai pune putin ulei si da-i culoare pe fiecare parte
• adauga apa peste
• pune tava in cuptorul incins in prealabil la 160⁰C, pentru 2 ore – 2 ore si 30 minute
• daca nu este suficient de frageda, mai las-o alte 15 - 30 minute, pana ce carnea se va desprinde de pe os cu usurinta.

Pofta buna!