Reteta piept de porc cu anason, vin alb, ienibahar, seminte de fenicul

Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de porc cu sorici – 1 kg |
• Anason – 3 4 stelute |
• Fenicul – 1/2 lingura |
• Boabe de ienibahar – 4 5 buc |
• Vin alb – 100 ml |
• Apa – 300 500 ml |
• Ulei de masline – 4 linguri |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• taie pieptul de porc triunghiuri pe partea cu soriciul
• maseaza-l bine cu ulei, sare si piper si pune-l in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune boabele de ienibahar, anasonul si feniculul peste
• adauga si vinul alb
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune o tava de cuptor pe foc si cand s-a incins rastoarna toate ingriedientele din caserola in aceasta – pune prima data carnea pe partea cu soriciul
• las-o acolo pana ce vinul scade, mai pune putin ulei si da-i culoare pe fiecare parte
• adauga apa peste
• pune tava in cuptorul incins in prealabil la 160⁰C, pentru 2 ore – 2 ore si 30 minute
• daca nu este suficient de frageda, mai las-o alte 15 - 30 minute, pana ce carnea se va desprinde de pe os cu usurinta.
Pofta buna!
• maseaza-l bine cu ulei, sare si piper si pune-l in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune boabele de ienibahar, anasonul si feniculul peste
• adauga si vinul alb
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune o tava de cuptor pe foc si cand s-a incins rastoarna toate ingriedientele din caserola in aceasta – pune prima data carnea pe partea cu soriciul
• las-o acolo pana ce vinul scade, mai pune putin ulei si da-i culoare pe fiecare parte
• adauga apa peste
• pune tava in cuptorul incins in prealabil la 160⁰C, pentru 2 ore – 2 ore si 30 minute
• daca nu este suficient de frageda, mai las-o alte 15 - 30 minute, pana ce carnea se va desprinde de pe os cu usurinta.
Pofta buna!