Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă mușchiuleț de porc marinat în bere neagră, cu sos de piper verde și garnitură de spanac

Rețetă mușchiuleț de porc marinat în bere neagră, cu sos de piper verde și garnitură de spanac
Rețetă mușchiuleț de porc marinat în bere neagră, cu sos de piper verde și garnitură de spanac

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

15m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Pentru marinadă
• Mușchiuleț de porc – 500 600 gr
• Bere neagră – 500 ml
• Stafide – 2 linguri
• Foi de dafin – 2 buc
• Boabe de piper – 6 8 buc
• Pentru sos
• Smântână de gătit – 200 ml
• Piper verde murat – 1 lingură
• Capere – 2 lingurițe
• Sare și piper după gust
• Mentă proaspătă tocată – 3 - 4 frunze
• Sare – după gust
• Pentru spanac
• Spanac proaspăt – 1 kg
• Unt – 50 gr
• Usturoi verde tocat mărunt – 1 legătură
• Cașcaval afumat – 100 gr
• Adiționale
• Ulei de măsline – 2 - 3 linguri
• Unt – 20 gr
• Usturoi – 2 căței
• Sare și piper după gust

Mod de preparare

fasonează și pune mușchiulețul de porc în caserola de marinare rapidă FoodSaver
• pune deasupra berea neagră, stafidele, boabele de piper și dafinul
închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele se intensifice
taie mușchiulețul rondele de un deget grosime
• scoate apoi din marinadă, încinge o tigaie și adaugă uleiul de măsline, untul și cei doi căței de usturoi întregi
prăjește feliile de mușchiuleț de porc pe fiecare parte
în paralel zdrobește piperul verde
adaugă-l peste mușchiuleț împreună cu caperele și menta proaspătă, pe care o toci în prealabil
• pune smântână de gătit și potrivește de sare dacă mai este cazul
amestecă până se încheagă și ia de pe foc
• pune frunzele de spanac într-o cratiță cu capac și pune-l la foc potrivit
în momentul în care a început lase apă, ia capacul și amestecă până se reduce tot lichidul din crăticioara
• pune apoi untul și usturoiul verde tocat și călește bine
ia de pe foc și într-o tavă de cuptor un pat de spanac, peste care razi cașcaval afumat
peste acesta adaugă mușchiulețul de porc și sosul
• introdu în cuptorul încins în prealabil la 210 - 220⁰C pentru 2 minute, cât se gratineze totul.

Poftă bună!