Reteta muschiulet de porc marinat in bere neagra, cu sos de piper verde si garnitura de spanac

Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
15m
Temperatură
220
Calorii
-
Ingrediente
• Pentru marinada |
• Muschiulet de porc – 500 600 gr |
• Bere neagra – 500 ml |
• Stafide – 2 linguri |
• Foi de dafin – 2 buc |
• Boabe de piper – 6 8 buc |
• Pentru sos |
• Smantana de gatit – 200 ml |
• Piper verde murat – 1 lingura |
• Capere – 2 lingurite |
• Menta proaspata |
• tocata – 3 4 frunze |
• Sare – dupa gust |
• Pentru spanac |
• Spanac proaspat – 1 kg |
• Unt – 50 gr |
• Usturoi verde tocat marunt – 1 legatura |
• Cascaval afumat – 100 gr |
• Sare si piper dupa gust |
• Aditionale |
• Ulei de masline – 2 3 linguri |
• Unt – 20 gr |
• Usturoi – 2 catei |
• Sare si piper dupa gust |
Mod de preparare
• fasoneaza si pune muschiuletul de porc in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune deasupra berea neagra, stafidele, boabele de piper si dafinul
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• taie muschiuletul rondele de un deget grosime
• scoate apoi din marinada, incinge o tigaie si adauga uleiul de masline, untul si cei doi catei de usturoi intregi
• prajeste feliile de muschiulet de porc pe fiecare parte
• in paralel zdrobeste piperul verde
• adauga-l peste muschiulet impreuna cu caperele si menta proaspata, pe care o toci in prealabil
• pune smantana de gatit si potriveste de sare daca mai este cazul
• amesteca pana se incheaga si ia de pe foc
• pune frunzele de spanac intr-o cratita cu capac si pune-l la foc potrivit
• in momentul in care a inceput sa lase apa, ia capacul si amesteca pana se reduce tot lichidul din craticioara
• pune apoi untul si usturoiul verde tocat si caleste bine
• ia de pe foc si intr-o tava de cuptor fa un pat de spanac, peste care razi cascaval afumat
• peste acesta adauga muschiuletul de porc si sosul
• introdu in cuptorul incins in prealabil la 210 - 220⁰C pentru 2 minute, cat sa se gratineze totul.
Pofta buna!
• pune deasupra berea neagra, stafidele, boabele de piper si dafinul
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• taie muschiuletul rondele de un deget grosime
• scoate apoi din marinada, incinge o tigaie si adauga uleiul de masline, untul si cei doi catei de usturoi intregi
• prajeste feliile de muschiulet de porc pe fiecare parte
• in paralel zdrobeste piperul verde
• adauga-l peste muschiulet impreuna cu caperele si menta proaspata, pe care o toci in prealabil
• pune smantana de gatit si potriveste de sare daca mai este cazul
• amesteca pana se incheaga si ia de pe foc
• pune frunzele de spanac intr-o cratita cu capac si pune-l la foc potrivit
• in momentul in care a inceput sa lase apa, ia capacul si amesteca pana se reduce tot lichidul din craticioara
• pune apoi untul si usturoiul verde tocat si caleste bine
• ia de pe foc si intr-o tava de cuptor fa un pat de spanac, peste care razi cascaval afumat
• peste acesta adauga muschiuletul de porc si sosul
• introdu in cuptorul incins in prealabil la 210 - 220⁰C pentru 2 minute, cat sa se gratineze totul.
Pofta buna!
Preparat cu
-150lei
FoodSaver
Aparat de vidat alimente FFS002X-01, vidare uscata FoodSaver
Vidare și sigilare automată
• in stoc
PRP: 499,99lei
349,99lei
-150lei