Reteta cotlete de berbecut


Porții
1
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
55
Calorii
-
Ingrediente
• Cotlete de berbecut 3 buc |
• Sos de soia |
• calitativ – 2 linguri |
• Sos de sweet chilly 2 linguri |
• Ardei iute jalapeno 1 bucata |
• tocat |
• fara seminte |
• Miere ½ lingurita |
• Sare dupa gust (dupa caz |
• avand in vedere ca si sosul de soia este sarat) |
Mod de preparare
• curatati bine osul cotletelor de berbecut
• asezonati-le si marinati-le timp de 10 minute in sos de soia, sweet chilly si miere, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver
• masati in maini ardeiul iute pentru a-i scoate semintele
• taiati varful si scoateti semintele
• taiati ardeiul rondele
• vidati cotletele cu sosul de sweet chilly, miere, un varf de cutit de sare si ardeiul iute
• setati aparatul de gatire in vid SousVide pe 55⁰C
• introduceti cotletele de berbecut in aparatul de gatire in vid SousVide pentru 120 de minute
• lasati-le sa se odihneasca timp de 20 de minute
• optional le puteti breza in putin unt pana devin brun aurii.
Pofta buna!
*Gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.
• asezonati-le si marinati-le timp de 10 minute in sos de soia, sweet chilly si miere, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver
• masati in maini ardeiul iute pentru a-i scoate semintele
• taiati varful si scoateti semintele
• taiati ardeiul rondele
• vidati cotletele cu sosul de sweet chilly, miere, un varf de cutit de sare si ardeiul iute
• setati aparatul de gatire in vid SousVide pe 55⁰C
• introduceti cotletele de berbecut in aparatul de gatire in vid SousVide pentru 120 de minute
• lasati-le sa se odihneasca timp de 20 de minute
• optional le puteti breza in putin unt pana devin brun aurii.
Pofta buna!
*Gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.