Reteta muschi de caprioara

Porții
4
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
52
Calorii
-
Ingrediente
• Muschi de caprioara – 1 kg |
• Fresh de portocale – 500 ml |
• Vin rosu demisec |
• calitativ – 1 pahar |
• Miere – 2 lingurite |
• Cimbru – 2 firicele |
• Scortisoara – 2 batoane |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Ceapa salota – 2 buc |
• Usturoi – 4 5 catei |
• Sare – dupa gust |
• Piper – 1 lingurita |
Mod de preparare
• lasati bucata de muschi intreaga intr-o tava adanca
• taiati salota cuburi si usturoiul marunt
• adaugati uleiul peste muschi si asezonati cu sare si piper
• ungeti cu miere si adaugati vinul rosu si fresh-ul de portocale
• marinati folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-o in frigider pentru 15 - 20 de minute
• vidati muschiul impreuna cu cimbrul, batonul de scortisoara si 1 - 2 polonice din sosul de marinada intr-o punga de vidare FoodSaver
• vidati punga cu 1 - 2 servetele in interior pentru a absorbi lichidele in exces si pentru a se lipi corespunzator
• introduceti muschiul in aparatul de gatire in vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
*optional puteti sa ii dati culoare in tigaie, cu putin unt, sare si piper
• lasati-l la odihnit pentru aprox. 30 de minute
• se serveste medium rare – medium.
Pofta buna!
*Gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.
• taiati salota cuburi si usturoiul marunt
• adaugati uleiul peste muschi si asezonati cu sare si piper
• ungeti cu miere si adaugati vinul rosu si fresh-ul de portocale
• marinati folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-o in frigider pentru 15 - 20 de minute
• vidati muschiul impreuna cu cimbrul, batonul de scortisoara si 1 - 2 polonice din sosul de marinada intr-o punga de vidare FoodSaver
• vidati punga cu 1 - 2 servetele in interior pentru a absorbi lichidele in exces si pentru a se lipi corespunzator
• introduceti muschiul in aparatul de gatire in vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
*optional puteti sa ii dati culoare in tigaie, cu putin unt, sare si piper
• lasati-l la odihnit pentru aprox. 30 de minute
• se serveste medium rare – medium.
Pofta buna!
*Gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.