Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă file de biban de mare cu guacamole

Rețetă file de biban de mare cu guacamole
Rețetă file de biban de mare cu guacamole

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

20m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Biban de mare – 1 buc.
• Ulei cu aroma de trufe albe – 1/2 lingurita
• Lamaie – 2 rondele
• Capere – 80 buc.
• Unt – 25 gr.
• Ulei de floareasoarelui – 1 lingura
• Vin alb dulce – 1 lingura
• Rozmarin – 1 crenguta
• Sare si piper alb - dupa gust

Pentru guacamole:
• Avocado – 1 buc. (copt moale la atingere)
• Suc de lime – 1 lingurita
• Usturoi – 1 catel
• Chimion – 1/2 varf de cutit
• Ceapa salota – 1/2 buc.
• Rosii prunisoare – 1 buc.
• Coriandru proaspat – 1/4 legatura
• Ceapa rosie – 1/2 buc.
• Sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

• filetați bibanul și scoateți oasele cu o pensetă
asezonați-l cu sare și piper și stropiți-l cu ulei de trufe
• cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver, vidați într-o pungă de vidare Foodsaver untul, caperele, rondelele de lămâie și crenguța de rozmarin
încingeți aparatul de gătire în vid SousVide Supreme la 60 ⁰C și lăsați cele 2 file-uri acolo timp de 20 de minute
încingeți o tigaie bine și adăugați uleiul de floarea-soarelui
scoateți file-urile de biban și lăsați-le cca. 20 de secunde pe partea cu pielea pentru a o face crocantă
stingeți cu o lingură de vin alb dulce
tăiați avocado-ul pe jumătate, pe lungime, rotiți apoi una dintre părți până se va desprinde de pe sâmbure; apoi în sâmbure înfigeți mijlocul lamei cuțitului și veți observă se scoate foarte ușor; curățați miezul cu o lingură de lemn și tocați-l cu un tocător de lemn
tocați coriandrul, cele 2 tipuri de ceapă, roșia și usturoiul
amestecați-le cu avocado tocat (folosind o lingură de lemn) și adăugați zeamă de lime, chimion, sare și piper după gust.

Poftă bună

*gătirea în SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.