Reteta file de somon

Porții
4
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
45
Calorii
-
Ingrediente
• File de somon intreg – 1 buc.(1 kg) |
• Lamaie – 1 buc |
• Capere – 1 borcanel |
• Unt – 30 gr |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Rozmarin – 2 firicele |
• Sare si piper dupa gust |
Mod de preparare
• ungeti fileul cu ulei de masline
• taiati lamaia pe jumatate si stoarceti cca. 2 - 3 linguri de zeama pe toata suprafata pestelui
• asezonati pestele cu sare si piper si lasati-l la marinat pentru 10 minute folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-l timp de 2 ore in frigider
• intr-o punga de vidare FoodSaver, vidati somonul impreuna cu caperele, 2 rondele de lamaie, untul si rozmarinul
• incingeti apa din aparatul de gatire in vid SousVide la 45⁰C si lasati somonul timp de 30 de minute
*optional, intr-o tigaie incinsa il puteti sota pe partea cu pielea, pentru a o face crispy
• se serveste medium.
Pofta buna!
*Gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.
• taiati lamaia pe jumatate si stoarceti cca. 2 - 3 linguri de zeama pe toata suprafata pestelui
• asezonati pestele cu sare si piper si lasati-l la marinat pentru 10 minute folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-l timp de 2 ore in frigider
• intr-o punga de vidare FoodSaver, vidati somonul impreuna cu caperele, 2 rondele de lamaie, untul si rozmarinul
• incingeti apa din aparatul de gatire in vid SousVide la 45⁰C si lasati somonul timp de 30 de minute
*optional, intr-o tigaie incinsa il puteti sota pe partea cu pielea, pentru a o face crispy
• se serveste medium.
Pofta buna!
*Gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.