Rețetă cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi și salvie
Porții
5
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 1 kg cotlet de porc cu os |
| • 5-6 crenguțe rozmarin |
| • 6 căței usturoi |
| • 4-5 frunze de salvie |
| • 50 ml ulei de măsline |
| • 30 ml lime |
| • 100 ml vin roșu |
| • 3 crenguțe cimbru |
| • 300 ml apă |
| • sare grunjoasă |
| • piper |
Descriere
Rețeta de cotlet de porc este simplă și se pregătește la cuptor. Descoperă gustul aromat al mixului de condimente și cât de ușor se prepară!
Mod de preparare
Pasul 1: Unge cotletul cu ulei, sare și piper și pune-l într-o caserolă FoodSaver.
Pasul 2: Toacă salvia, rozmarinul, usturoiul și cimbrul și adaugă-le deasupra cărnii. Completează cu vinul și fresh-ul de lime.
Pasul 3: Închide caserola, videază-o și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice.
Pasul 4: Pune apoi cotletul cu zeama în care s-a marinat, într-o tavă de cuptor.
Pasul 5: Asezonează cu sare și piper și adaugă și apă. Acoperă cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu.
Pasul 6: Pune tava în cuptorul încins în prealabil la 150 - 160⁰C. Dacă lichidul scade foarte repede, coboară temperatura și completează cu apă. Verifică din când în când, întrucât timpul poate să difere în funcție de cuptor.
Pasul 7: Verifică preparatul cu un termometru în interior, iar dacă acesta arată 71⁰C, înseamnă că este gata.
Pasul 2: Toacă salvia, rozmarinul, usturoiul și cimbrul și adaugă-le deasupra cărnii. Completează cu vinul și fresh-ul de lime.
Pasul 3: Închide caserola, videază-o și marinează, apoi lasă caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele să se intensifice.
Pasul 4: Pune apoi cotletul cu zeama în care s-a marinat, într-o tavă de cuptor.
Pasul 5: Asezonează cu sare și piper și adaugă și apă. Acoperă cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu.
Pasul 6: Pune tava în cuptorul încins în prealabil la 150 - 160⁰C. Dacă lichidul scade foarte repede, coboară temperatura și completează cu apă. Verifică din când în când, întrucât timpul poate să difere în funcție de cuptor.
Pasul 7: Verifică preparatul cu un termometru în interior, iar dacă acesta arată 71⁰C, înseamnă că este gata.
Preparat cu
-200lei

