Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi și salvie

Rețetă cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi și salvie
Rețetă cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi și salvie

Porții

5

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Cotlet de porc cu os – 1 kg
• Rozmarin – 5 - 6 crenguțe
• Usturoi – 6 căței
• Salvie – 4 - 5 frunze
• Ulei de măsline – 50 ml
• Lime – 30 ml
• Vin roșu – 100 ml
• Cimbru proaspăt – 3 crenguțe
• Apă – 300 ml
• Sare grunjoasă și piper – după gust

Mod de preparare

• unge bine cotletul cu ulei, sare și piper
• pune-l apoi în caserola de marinare rapidă FoodSaver
toacă salvia, rozmarinul, usturoiul și cimbrul și pune-le și pe acestea peste
adaugă vinul și fresh-ul de lime
închide caserola, activează funcția de vidare a aparatului de vidare FoodSaver și marineaza, apoi lasă caserolă la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele se intensifice
• pune apoi cotletul cu zeama în care s-a marinat, într-o tavă de cuptor
asezonează din nou cu sare și piper și adaugă și apă
acoperă cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu
• pune tava în cuptorul încins în prealabil la 150 - 160⁰C
dacă lichidul scade foarte repede, coboară temperatura și completează cu apă
verifică din când în când, întrucât timpul poate difere în funcție de performanță cuptorului
înfige un termometru în interior, iar dacă acesta arată 71⁰C, înseamnă este gata.

Poftă bună!