Reteta cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi si salvie

Porții
5
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Cotlet de porc cu os – 1 kg |
• Rozmarin – 5 6 crengute |
• Usturoi – 6 catei |
• Salvie – 4 5 frunze |
• Ulei de masline – 50 ml |
• Lime – 30 ml |
• Vin rosu – 100 ml |
• Cimbru proaspat – 3 crengute |
• Apa – 300 ml |
• Sare grunjoasa si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• unge bine cotletul cu ulei, sare si piper
• pune-l apoi in caserola de marinare rapida FoodSaver
• toaca salvia, rozmarinul, usturoiul si cimbrul si pune-le si pe acestea peste
• adauga vinul si fresh-ul de lime
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune apoi cotletul cu zeama in care s-a marinat, intr-o tava de cuptor
• asezoneaza din nou cu sare si piper si adauga si apa
• acopera cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu
• pune tava in cuptorul incins in prealabil la 150 - 160⁰C
• daca lichidul scade foarte repede, coboara temperatura si completeaza cu apa
• verifica din cand in cand, intrucat timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului
• infige un termometru in interior, iar daca acesta arata 71⁰C, inseamna ca este gata.
Pofta buna!
• pune-l apoi in caserola de marinare rapida FoodSaver
• toaca salvia, rozmarinul, usturoiul si cimbrul si pune-le si pe acestea peste
• adauga vinul si fresh-ul de lime
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune apoi cotletul cu zeama in care s-a marinat, intr-o tava de cuptor
• asezoneaza din nou cu sare si piper si adauga si apa
• acopera cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu
• pune tava in cuptorul incins in prealabil la 150 - 160⁰C
• daca lichidul scade foarte repede, coboara temperatura si completeaza cu apa
• verifica din cand in cand, intrucat timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului
• infige un termometru in interior, iar daca acesta arata 71⁰C, inseamna ca este gata.
Pofta buna!