Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi si salvie

Reteta cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi si salvie
Reteta cotlet de porc cu os, cu rozmarin, usturoi si salvie

Porții

5

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Cotlet de porc cu os – 1 kg
• Rozmarin – 5 6 crengute
• Usturoi – 6 catei
• Salvie – 4 5 frunze
• Ulei de masline – 50 ml
• Lime – 30 ml
• Vin rosu – 100 ml
• Cimbru proaspat – 3 crengute
• Apa – 300 ml
• Sare grunjoasa si piper – dupa gust

Mod de preparare

• unge bine cotletul cu ulei, sare si piper
• pune-l apoi in caserola de marinare rapida FoodSaver
• toaca salvia, rozmarinul, usturoiul si cimbrul si pune-le si pe acestea peste
• adauga vinul si fresh-ul de lime
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• pune apoi cotletul cu zeama in care s-a marinat, intr-o tava de cuptor
• asezoneaza din nou cu sare si piper si adauga si apa
• acopera cu o folie de copt, apoi cu o folie de aluminiu
• pune tava in cuptorul incins in prealabil la 150 - 160⁰C
• daca lichidul scade foarte repede, coboara temperatura si completeaza cu apa
• verifica din cand in cand, intrucat timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului
• infige un termometru in interior, iar daca acesta arata 71⁰C, inseamna ca este gata.

Pofta buna!