Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă umplutură de plăcintă cu mere și caramel sărat

Rețetă umplutură de plăcintă cu mere și caramel sărat
Rețetă umplutură de plăcintă cu mere și caramel sărat

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 12 mere decojite, fără cotor și tăiate cubulețe
• 35 g făină universală
• 50 g zahăr granulat
• 2 linguri amidon de porumb
• 1 lingură zahăr brun
• 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
• 1/4 linguriță nucșoară măcinată
• 35 ml dulce de leche (lapte caramelizat)
• 1 lingură sare de mare
• 1 linguriță pastă de boabe de vanilie
• 2 linguri de unt, tăiate în cubulețe

Descriere

Din îmbinarea merelor ușor acide cu mirodenii tradiționale și caramel sărat rezultă o umplutură de plăcintă delicioasă.

Mod de preparare

1. Într-un castron, amestecați împreună merele, făina, zahărul granulat, amidonul de porumb, zahărul brun, scorțișoara și nucșoara. Într-un castron mic, amestecați dulce de leche, sarea de mare și pasta de vanilie; se adaugă peste mere. Se amestecă pentru a combina și se adaugă unt.

2. Transferați amestecul de mere în pungă. Sigilați cu vid în sistemul FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.

3. Dați la frigider până la 24 de ore sau congelați (dezghețați înainte de utilizare).

Sfaturi:
• Folosiți ca topping pentru clătite, pâine prăjită sau serviți cu înghețată de vanilie.
• Dacă doriți, înlocuiți pasta de vanilie cu extract de vanilie.
• Coaceți umplutura în crustă dublă de plăcintă într-o tavă de plăcintă. Ungeți crusta cu ou bătut cu 1 lingură de lapte, înainte de coacere. Folosind un cuțit ascuțit, faceți trei fante în partea de sus a plăcintei. Țineți la cuptor până când crusta este maro aurie și umplutura clocotește.