Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă supă cremă de dovleac

Rețetă supă cremă de dovleac
Rețetă supă cremă de dovleac

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 kg dovleac
• 2 linguri ulei de măsline
• 40 g unt
• 2 cepe mari, tocate
• 2 litri supă de pui cu puțină sare
• sare de mare și piper negru proaspăt măcinat

Descriere

Supa cremă de dovleac este un preparat gustos și hrănitor, ideal de pregătit la început de toamnă, atunci când începe sezonul dovlecilor.

Mod de preparare

1. Curățați dovleacul, îndepărtați semințele și tăiați-l în bucăți egale.

2. Încingeți uleiul și untul într-o cratiță mare, la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și gătiți 1-2 minute, sau până când ceapa se înmoaie. Adăugați dovleacul și gătiți încă 3-4 minute, amestecând din când în când.

3. Adăugați bulionul și aduceți la fierbere. Reduceți căldura la mediu-scăzut și gătiți, acoperit, timp de 30 de minute. Se răcește înainte de a amesteca.

4. Amestecați sau blenduiți supa până la omogenizare.

5. Porționați amestecul și transferați-l în pungi FoodSaver. Vidați conform instrucțiunilor aparatului FoodSaver. Congelați sau păstrați la frigider.

Sfat: Reîncălziți până când supa este fierbinte. Serviți cu smântână și presărați piper în plus, dacă doriți.