Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă piept de pui umplut Monte Cristo

Rețetă piept de pui umplut Monte Cristo
Rețetă piept de pui umplut Monte Cristo

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 4 felii de șuncă
• 4 felii de brânză elvețiană
• 4 linguri de unt, tăiate cubulețe
• 4 bucăți piept de pui mari, dezosate și fără piele
• 4 linguri muștar de Dijon
• 4 linguri pesto
• 4 linguri de cimbru proaspăt, tocat mărunt
• 1 lingură de sare
• 1 lingură de piper

Descriere

Umplut cu șuncă și brânză elvețiană, pieptul de pui pregătit și sigilat în vid poate fi folosit oricând este nevoie de o masă pregătită rapid.

Mod de preparare

1. Asezați feliile de șuncă pe suprafața de lucru; puneți deasupra feliile de brânză. Puneți cubul de unt în centru.

2. Ștergeți puiul cu un prosop de hârtie. Fără a tăia până la capăt, crestați fiecare piept de pui în jumătate, pe lungime, astfel încât să se deschidă ca o carte.

3. Ungeți fiecare piept de pui deschis cu muștar și pesto; se asezonează cu cimbru, sare și piper. Așezați șunca în centrul pieptului de pui. Îndoiți puiul pentru a închide umplutura.

4. Sigilați fiecare piept de pui individual în pungi FoodSaver, folosind aparatul de vidat FoodSaver, conform instrucțiunilor aparatului.

5. Dați la frigider până la 24 de ore sau congelați (dezghețați la frigider înainte de a găti).

6. Preîncălziți cuptorul la 200˚C. Aranjați pieptul de pui umplut într-o cratiță tapetată cu hârtie de copt; stropiți cu ulei. Lăsați la cuptor timp de 15 până la 20 de minute, sau până când puiul este gătit.

Sfaturi:

• Dacă doriți, puteți înlocui brânză elvețiană cu Cheddar sau Gruyere.

• Serviți cu sos de afine sau dulceață de zmeură, amestecate cu o notă de oțet de cidru, pentru a echilibra dulceața.