Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețeta piept de rață cu sos de vin roze

Rețeta piept de rață cu sos de vin roze
Rețeta piept de rață cu sos de vin roze

Porții

1

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de rață – 1 buc.de 150 - 180 gr
• Vin roze – 1 lingură
• Varză de Bruxelles – 100 gr
• Rozmarin proaspăt – 1 crenguța
• Usturoi – 1 cățel
• Șalotă – 1 buc
• Unt – 15 gr
• Sare și piper după gust

Mod de preparare

asezonați pieptul de rață cu sare și piper după gust
folosind aparatul de vidat FoodSaver vidați pieptul de rață împreună cu 1 lingură de vin roze, 1 cățel de usturoi și crenguță de rozmarin
tăiați șalota foarte subțire și introduceți-o în altă pungă de vidat FoodSaver alături de varza de Bruxelles, asezonată în prealabil și adăugați 15 grame de unt
încingeți bine aparatul de gătire în vid SousVide și ți pieptul de rață cca. 75 – 90 de minute la 63 – 63.5⁰C pentru a fi perfect medium, iar dacă este mai mare, în funcție de dimensiunea sa, puteți setați aparatul până la 90 de minute
• este foarte important introduceți pieptul de rață abia atunci când aparatul de gătire în vid SousVide a atins temperatura optimă și calculați timpul indicat din acel moment
introduceți și varza de Bruxelles odată cu pieptul de rață – ele vor fi gata în același timp
după ce ați scos ambele pachete, ți pieptul de rață la odihnit cca. 20 de minute
• pieptul de rață se servește medium.
*Opțional îi puteți face crestături în formă de romb pe partea grăsimii și o prăjiți într-o tigaie pentru a-i conferi o culoare brun aurie.

Poftă bună!

*Gătirea în SousVide depinde foarte mult de grosimea bucății de carne, precum și de tipul cărnii sau de gramaj. Timpul și temperatura diferă foarte mult în funcție de acești factori esențiali.