Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta piept de rata cu sos de vin roze

Reteta piept de rata cu sos de vin roze
Reteta piept de rata cu sos de vin roze

Porții

1

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

63

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de rata – 1 buc.de 150 180 gr
• Vin roze – 1 lingura
• Varza de Bruxelles 100 gr
• Rozmarin proaspat 1 crenguta
• Usturoi 1 catel
• Salota – 1 buc
• Unt – 15 gr
• Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• asezonati pieptul de rata cu sare si piper dupa gust
• folosind aparatul de vidat FoodSaver vidati pieptul de rata impreuna cu 1 lingura de vin roze, 1 catel de usturoi si crenguta de rozmarin
• taiati salota foarte subtire si introduceti-o in alta punga de vidat FoodSaver alaturi de varza de Bruxelles, asezonata in prealabil si adaugati 15 gr. de unt
• incingeti bine aparatul de gatire in vid SousVide si lasati pieptul de rata cca. 75 – 90 de minute la 63 – 63.5⁰C pentru a fi perfect medium, iar daca este mai mare, in functie de dimensiunea sa, puteti sa setati aparatul pana la 90 de minute
• este foarte important sa introduceti pieptul de rata abia atunci cand aparatul de gatire in vid SousVide a atins temperatura optima si sa calculati timpul indicat din acel moment
• introduceti si varza de Bruxelles odata cu pieptul de rata – ele vor fi gata in acelasi timp
• dupa ce ati scos ambele pachete, lasati pieptul de rata la odihnit cca. 20 de minute
• pieptul de rata se serveste medium.
*Optional ii puteti face crestaturi in forma de romb pe partea grasimii si sa o prajiti intr-o tigaie pentru a-i conferi o culoare brun aurie.

Pofta buna!

*Gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.