Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă mâncare de fasole verde cu sos chinezesc

Rețetă mâncare de fasole verde cu sos chinezesc
Rețetă mâncare de fasole verde cu sos chinezesc

Porții

3

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

10m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Fasole verde proaspătă – 600 gr
• Ardei gras roșu – 2 buc
• Ghimbir ras – 1/2 linguriță
• Usturoi – 2 căței
• Ceapă roșie – 2 buc
• Ardei iute roșu – 1 buc
• Sos de soia – 3 linguri
• Sos de sweet chilli – 150 ml
• Piper negru – după gust
• Ulei de măsline – 2 linguri
• Ulei de susan – 1/2 linguriță
• Semințe de susan – 1 lingură

Mod de preparare

• curățați bine fasolea și spălați-o
• puneți apa la fiert și adăugați puțină sare; când a început să clocotească adăugați fasolea și lăsăți-o până devine al dente
• scoateți-o într-un bol cu apă cu gheață pentru a-i da șoc termic și a-i menține culoarea
• tocați usturoiul și ardeiul iute mărunt, ceapa cubulețe, iar ardeiul tăiați-l cuburi puțin mai mari
• încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și căliți ardeiul
• după aprox. 1 minut, adăugați usturoiul și ceapa
• adăugați fasolea, căliți împreună și puneți ardeiul iute și ghimbirul ras
• adăugați sos de soia, sos de sweet chilli și piperul
• căliți un pic până se reduce sosul și înainte de a lua de pe foc, adăugați uleiul de susan și semințele de susan
• odată ce s-a răcit, transferați fasolea în caserola FoodSaver, atașați furtunul de vidare la caserolă și aparatul de vidare FoodSaver și acționați funcția „vidare"; puneți caserola în frigider - acum puteți păstra mâncarea fresh mai mult timp și totodată să o luați cu voi la serviciu.

Poftă bună!