Reteta mancare de fasole verde cu sos chinezesc

Porții
3
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
10m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Fasole verde proaspata – 600 gr |
• Ardei gras rosu – 2 buc |
• Ghimbir ras – 1/2 lingurita |
• Usturoi – 2 catei |
• Ceapa rosie – 2 buc |
• Ardei iute rosu – 1 buc |
• Sos de soia – 3 linguri |
• Sos de sweet chilli – 150 ml |
• Piper negru – dupa gust |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Ulei de susan – 1/2 lingurita |
• Seminte de susan – 1 lingura |
Mod de preparare
• curatati bine fasolea si spalati-o
• puneti apa la fiert si adaugati putina sare; cand a inceput sa clocoteasca adaugati fasolea si lasati-o pana devine al dente
• scoateti-o intr-un bol cu apa cu gheata pentru a-i da soc termic si a-i mentine culoarea
• tocati usturoiul si ardeiul iute marunt, ceapa cubulete, iar ardeiul taiati-l cuburi putin mai mari
• incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si caliti ardeiul
• dupa aprox. 1 minut, adaugati usturoiul si ceapa
• adaugati fasolea, caliti impreuna si puneti ardeiul iute si ghimbirul ras
• adaugati sos de soia, sos de sweet chilli si piperul
• caliti un pic pana se reduce sosul si inainte de a lua de pe foc, adaugati uleiul de susan si semintele de susan
• odata ce s-a racit, transferati fasolea in caserola FoodSaver, atasati furtunul de vidare la caserola si aparatul de vidare FoodSaver si actionati functia „vidare"; puneti caserola in frigider - acum puteti pastra mancarea fresh mai mult timp si totodata sa o luati cu voi la serviciu.
Pofta buna!
• puneti apa la fiert si adaugati putina sare; cand a inceput sa clocoteasca adaugati fasolea si lasati-o pana devine al dente
• scoateti-o intr-un bol cu apa cu gheata pentru a-i da soc termic si a-i mentine culoarea
• tocati usturoiul si ardeiul iute marunt, ceapa cubulete, iar ardeiul taiati-l cuburi putin mai mari
• incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si caliti ardeiul
• dupa aprox. 1 minut, adaugati usturoiul si ceapa
• adaugati fasolea, caliti impreuna si puneti ardeiul iute si ghimbirul ras
• adaugati sos de soia, sos de sweet chilli si piperul
• caliti un pic pana se reduce sosul si inainte de a lua de pe foc, adaugati uleiul de susan si semintele de susan
• odata ce s-a racit, transferati fasolea in caserola FoodSaver, atasati furtunul de vidare la caserola si aparatul de vidare FoodSaver si actionati functia „vidare"; puneti caserola in frigider - acum puteti pastra mancarea fresh mai mult timp si totodata sa o luati cu voi la serviciu.
Pofta buna!
Preparat cu
-150lei