Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta piept de pui marinat, umplut cu mozzarella

Reteta piept de pui marinat, umplut cu mozzarella
Reteta piept de pui marinat, umplut cu mozzarella

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de pui – 1 piept mare
• Mozzarella gourmet – 4 felii
• Usturoi – 2 catei
• Cimbru – 2 crengute
• Vin rosu demisec – 50 ml
• Ulei de masline – 2 linguri
• Unt – 10 gr
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taie pieptul de pui pe jumatate (pe grosime), apoi fiecare bucata in 2 – ar trebui sa aveti 4 bucati subtiri de piept de pui
• pune bucatile de pui in caserola de marinare rapida FoodSaver, adauga uleiul, sumacul, sarea si piperul
• amesteca bine si inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15 - 20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• scoate toate bucatile de piept de pui din caserola si pune-le pe un tocator
• aplica o folie de plastic deasupra
• bate-le putin cu ajutorul unui ciocan de carne
• pune pe 2 felii de piept de pui cate 2 felii de mozzarella, apoi inchide-le bine cu celelalte 2 felii de piept de pui
• incinge uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul si cimbrul
• lasa-le acolo cat sa aromatizezi uleiul si apoi scoate-le
• prajeste pieptul de pui pana devine auriu pe ambele parti
• stinge cu vinul si lasa-l sa se reduca
• adauga apoi untul si potriveste de sare si piper
• pune apoi tigaia in cuptorul incins in prealabil la 180⁰C pentru cca 5 minute
• savureaza apoi un piept de pui umplut, suculent, al carui gust usor acrisor de la sumac se imbina perfect cu mozzarella din interior.

Pofta buna!