Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta file de biban de mare cu guacamole

Reteta file de biban de mare cu guacamole
Reteta file de biban de mare cu guacamole

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

20m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Biban de mare – 1 buc.
• Ulei cu aroma de trufe albe – 1/2 lingurita
• Lamaie – 2 rondele
• Capere – 80 buc.
• Unt – 25 gr.
• Ulei de floareasoarelui – 1 lingura
• Vin alb dulce – 1 lingura
• Rozmarin – 1 crenguta
• Sare si piper alb - dupa gust

Pentru guacamole:
• Avocado – 1 buc. (copt moale la atingere)
• Suc de lime – 1 lingurita
• Usturoi – 1 catel
• Chimion – 1/2 varf de cutit
• Ceapa salota – 1/2 buc.
• Rosii prunisoare – 1 buc.
• Coriandru proaspat – 1/4 legatura
• Ceapa rosie – 1/2 buc.
• Sare si piper - dupa gust

Mod de preparare


• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta
• asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l cu ulei de trufe
• cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver, vidati intr-o punga de vidare Foodsaver untul, caperele, rondelele de lamaie si crenguta de rozmarin
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 60 ⁰C si lasati cele 2 file-uri acolo timp de 20 de minute
• incingeti o tigaie bine si adaugati uleiul de floarea-soarelui
• scoateti file-urile de biban si lasati-le cca. 20 de secunde pe partea cu pielea pentru a o face crispy
• stingeti cu o lingura de vin alb dulce
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime, rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure; apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor; curatati miezul cu o lingura de lemn si tocati-l cu un tocator de lemn
• tocati coriandrul, cele 2 tipuri de ceapa, rosia si usturoiul
• amestecati-le cu avocado tocat (folosind o lingura de lemn) si adaugati zeama de lime, chimion, sare si piper dupa gust.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.