Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă legume pentru grătar vidate cu aparatul de vidat FoodSaver FFS017X-01 by Rețetele Mihaelei

Rețetă legume pentru grătar vidate cu aparatul de vidat FoodSaver FFS017X-01 by Rețetele Mihaelei

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 vânătă potrivită
• 1 dovlecel potrivit
• 2 ardei grași roșii
• câteva ciuperci mai măricele
• Piper
• Aprox 40 ml ulei de măsline
• 1 lămâie mică
• 2-3 căței de usturoi
• puțin rozmarin
• puțin oregano

Descriere

Vrei să pregătești legumele pentru grătar din timp? Asezonează-le și videază-le pentru a le transporta cu ușurință cu aparatul de vidat FoodSaver FFS017X-01 și pungile FoodSaver. Rețete Mihaelei îți arată cum, pas cu pas!

Mod de preparare

Cum pregătim uleiul aromat
  • Îl punem într-o crăticioară sau o tigaie mică și îl încălzim cu focul foarte mic pentru a se elibera aromele
  • adaugăm rozmarinul tăiat foarte mărunt, usturoiul dat prin presa și oregano uscat. 
  • dăm deoparte și lăsăm să se răcească.

Cum pregătim și vidăm legumele
  • Tăiem vânata în rondele și lămâia în jumătăți sau sferturi
  • Frecăm rondelele cu lămâie pe toate părțile, că să prevenim oxidarea
  • Tăiem dovlecelul în fâșii nu prea groase, pe lung dar evităm miezul pentru că este foarte apos
  • Tăiem pe toate patru părțile în jurul miezului
  • Ardeiul gras îl tăiem sferturi
  • Curățam ciupercile
  • Întotdeauna evităm spălarea ciupercilor dacă nu avem posibilitatea să le gătim imediat după aceea, pentru că se vor înnegri
  • Cu o pensulă le ungem cu un strat subțire de ulei aromat
  • Nu punem mult ulei, doar câte puțin
  • Uleiul din rețetă trebuie să ajungă pentru toate legumele
  • Presarăm cu piper proaspăt râșnit
  • Nu punem sare acum, pentru că le vă înmuia. Punem sare după ce le gătim
  • Că să le păstram cât mai proaspete până la momentul gătirii și să ocupe cât mai puțin spatiu în geanta de transport, le putem ambala în vid
  • Plasam legumele în punga pentru vidare FoodSaver
  • Introducem capătul deschis al pungii în fanta pentru picurare și închidem clapeta aparatului de vidat alimente FFS017X-01
  • Dam drumul aparatului, apăsam funcția pentru alimente cu un procent mare de umiditate, apoi apăsam butonul de vidare și sigilare automata.
  • Așteptam. Când apare luminiță verde este gata.
  • Toate alimentele pentru grătar, vor încăpea fară probleme într-o mica geanta termoizolanta și le putem transporta foarte ușor și igienic până unde avem nevoie.
Pregătim pe grătar friptura, apoi legumele!