Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă paste cu pui la cuptor by Rețetele Mihaelei

Rețetă paste cu pui la cuptor by Rețetele Mihaelei
Rețetă paste cu pui la cuptor by Rețetele Mihaelei Rețetă paste cu pui la cuptor by Rețetele Mihaelei Rețetă paste cu pui la cuptor by Rețetele Mihaelei Rețetă paste cu pui la cuptor by Rețetele Mihaelei

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 400 g penne
• 2 conserve 400 g de pulpă de roșii
• 4 linguri de ulei de măsline
• 1 cățel mare de usturoi
• 3-4 bucăți peperoncino
• 500 g piept de pui tăiat cubulețe mai mici
• 200 g cascaval
• Sare
• Piper

Descriere

Gătește paste ca un maestru italian și videază-le cu FoodSaver, ca să te bucuri mai mult timp de preparatul tău preferat.

Mod de preparare

1. Puneți 3 l de apă la fiert, cu 25 g de sare. Când dă în clocot, adăugați pastele. Așteptați să ajungă din nou la punctul de fierbere. Gătiți pastele cu 2 minute mai puțin decât indicațiile de pe pachet. Strecurați si dați deoparte.

2. Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Pentru cuptorul electric, alegeți caldură sus și jos, fără ventilație.

3. Luați un vas încăpător, puneți pe foc iute și adăugați 2 linguri de ulei de măsline. Când este bine încins, adăugați pieptul de pui tăiat cubulețe și sotați preț de câteva minute, până prinde puțină culoare. Scoateți puiul din tigaie.

4. Tăiați cațelul de usturoi felii nu foarte subțiri și tocați pepperoncino mărunt. 

5. Puneți din nou tigaia pe foc, de data aceasta cu flacăra mai mică. Adăugați din nou 2 linguri de ulei, apoi cățelul de usturoiul și ardeiul iute. Lăsați condimentele să infuzeze uleiul un minut-două, apoi scoateți usturoiul și adăugați conservele de roșii și puiul gătit. Lasați să fiarbă 5 minute, apoi adăugați pastele fierte. Amestecați și mai lăsați 2-3 minute să se întrepătrundă gusturile. Potriviți gustul de sare și piper (nota: va fi nevoie de mai multă sare).

6. Împărțiți pastele în forme de ceramică sau de aluminiu. Eu am utilizat o formă ceramică pentru 2 porții și 2 forme rotunde mici individuale. 

7. Deasupra pastelor puneți cascaval ras din belșug.

8. Gratinați 12-14 minute la cuptor, sau până când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit frumos.

9. Consumați cât doriți din paste, apoi ceea ce rămâne se poate congela cu aparatul de vidat FoodSaver. Spre exemplu, porțiile individuale sunt perfecte pentru congelare, direct în vas. Este de preferat să congelați mai întâi porțiile de mâncare, ca să capete fermitate înainte de vidare.

10. Realizați o pungă din rola de plastic, puneți vasul direct în pungă și vidați.

11. Păstrați în congelator până când doriți să consumați.

12. Pastele pregătite în vase de ceramică se decongelează înainte de reîncălzire, pentru a proteja forma de șocul termic. Pastele vidate în forme de aluminiu se pot pune din congelator, direct în cuptor și se reîncălzesc.