Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Cum păstrezi corect leuștean, cimbru și mărar cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei

Cum păstrezi corect leuștean, cimbru și mărar cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei
Cum păstrezi corect leuștean, cimbru și mărar cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei Cum păstrezi corect leuștean, cimbru și mărar cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• leuștean
• cimbru
• mărar

Descriere

Pentru a conserva perfect leuștean, cimbru, mărar sau alte ierburi aromatice, cea mai bună metodă este vidarea cu FoodSaver și congelarea. Congelarea păstrează intacte toate vitaminele și mineralele, iar FoodSaver păstrează intacte gustul și aroma ierburilor. Când le veți folosi în preparatele vostre vor fi ca proaspăt culese.

Mod de preparare

1. Alegeți ierburile pe care doriți să le conservați. Spălați-le evitând un jet direct și puternic de apă, ce le poate deteriora. Uscați-le răsfirate pe prosoape de hârtie. Tamponați ușor suprafața cu un prosop de hârtie, fără a presa prea tare.

2. Împărțiți ierburile în buchețele cât pentru o utilizare și tăiați codițele cu o foarfecă (pentru a le putea potrivi mai bine în pungulițe).

3. Pregătiți aparatul de vidat FoodSaver. Formați punguțe mici din rola, astfel: lipiți capătul rolei, trageți 9 cm de plastic din aparat, tăiați cu cutterul inclus, apoi lipiți și acest capăt. Tăiați una din extremitățile scurte, astfel obținând o punguță îngustă și lunguiață. 

4. Calculați câte punguțe vă sunt necesare și pregătiți-le pe toate în același mod.

5. Puneți în fiecare punguță un buchețel de ierburi, suficient pentru una sau maximum două utilizări.

6. Vidați fiecare punguță. Pentru că ierburile sunt mai delicate în comparație cu alte produse, putem opri aparatul din vidare după două sau trei secunde, prin apăsarea butonului de lipire, ca frunzele să nu fie presate excesiv.

7. Păstrați punguțele cu ierburi în congelator, până la doi ani, fără nicio problemă!