Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă creveți în stil Cajun

Rețetă creveți în stil Cajun
Rețetă creveți în stil Cajun

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru preparare:
• 500-700g de creveți mari, curățați
• 500-700g de cartofi, fierți și răciți
• 400 g de cârnați afumați, tăiați în bucățele
• 4 știuleți de porumb, tăiați în trei, fierți și răciți
• 2 linguri amestec de condimente cajun
• 2 linguri amestec de condimente Old Bay
• 2 linguri de sos iute în stil Louisiana
• 2 lingurițe de praf de usturoi
• 1 lămâie, feliată

Pentru servire:
• 120g unt nesărat, topit
• Sos cocktail de creveți
• Felii de lămâie

Descriere

O rețetă simplă și gustoasă, specifică bucătăriei Cajun, în care condimentele joacă rolul cei mai important. Dacă îți plac fructele de mare, cu siguranță o vei adora!

Mod de preparare

1. Se amestecă creveții, cartofii, cârnații, porumbul, condimentele cajun, condimentele Old Bay, sosul iute și pudra de usturoi.

2. Sigilați într-o punga FoodSaver, folosind aparatul de vidat alimente FoodSaver, conform instrucțiunilor specifice.

3. Dați la frigider până a doua zi sau congelați (dezghețați înainte de a găti).

4. Într-o cratiță mare, puneti 8 căni de apă la fiert. Turnați amestecul din punga FoodSaver în apa clocotită. Adăugați felii de lămâie și gătiți timp de 8 până la 10 minute, sau până când creveții devin roz. Scurgeți bine apa.

5. Serviți cu unt topit, sos cocktail de creveți și felii de lămâie.