Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aluat pentru pizza

Rețetă aluat pentru pizza
Rețetă aluat pentru pizza

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 cană apă caldă
• 1 linguriță zahăr granulat
• 1 pachețel (8g) drojdie uscată activă
• 1 1/2 lingură ulei de măsline
• 1 linguriță sare
• 2 1/2 până la 2 3/4 căni de făină

Descriere

Transformați acest aluat în pizza, calzone sau pâine focaccia, în funcție de preferințe.

Mod de preparare

1. Amestecați 1/2 cană de apă caldă cu zahărul. Se amestecă drojdia. Se lasă să stea 10 minute sau până devine spumoasă.

2. Într-un castron mare, combinați apa caldă rămasă, uleiul și sarea; se adaugă 2 1/2 căni de făină și amestec de drojdie, până când începe să se formeze aluatul.

3. Transferați pe suprafața de lucru ușor presărată cu făină. Frământați aproximativ 10 minute, adăugând cât este necesar din făina rămasă, până când aluatul este neted și elastic. Împărțiți aluatul în 2 porții pentru 2 pizza mari sau 4 porții pentru pizza de o persoană. Rulați fiecare porție în minge. Congelați timp de 2 până la 3 ore, sau până când este înghețat.

4. Sigilați aluatul congelate în vid folosind aparatul pentru vidat FoodSaver, conform instrucțiunilor.

5. Dați la frigider până la 3 zile sau congelați (dezghețați înainte de a folosi). Scoateți aluatul de pizza din sigilarea în vid. Se pune într-un vas uns cu ulei; acoperiți cu folie de plastic și lăsați să stea la temperatura camerei sau la loc cald timp de 60 până la 90 de minute, sau până când își dublează volumul. (Ca alternativă, puneți aluatul la frigider și lăsați să crească peste noapte.) Utilizați după cum doriți.

Sfat: Pentru o pizza simplă cu brânză, preîncălziți cuptorul la 230˚C. Pe o suprafață presărată ușor cu făină, tăiați aluatul și rulați-l. Se așază pe tava unsă ușor. Întindeți uniform sosul de roșii peste fiecare aluat de pizza, lăsând o margine fără sos. Presărați cu brânză mozzarella și stropiți cu puțin ulei de măsline. Asezonați cu sare și piper. Coaceți timp de 15 până la 20 de minute.