Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aluat de pizza, congelat perfect cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei

Rețetă aluat de pizza, congelat perfect cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei
Rețetă aluat de pizza, congelat perfect cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei Rețetă aluat de pizza, congelat perfect cu FoodSaver by Rețetele Mihaelei

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

10m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g de făină tip 650 sau 550 pentru pizza, cu un procent de proteină peste 11%, plus încă puțin pentru frământat, dacă mai este nevoie
• 10 g de sare
• 25 g de drojdie proaspătă
• 350 ml de apă călduță
• puțin ulei (dacă este nevoie)

Descriere

Ați făcut prea mult aluat de pizza (intenționat sau din greșeală)? Îl puteți păstra perfect în congelator luni de zile, dacă îl vidați cu FoodSaver. Astfel nu se deshidratează, nu ia mirosuri străine și nu face arsuri de congelare, lucruri care pot compromite un aluat păstrat în această manieră. Găsiți mai jos rețeta detaliată și modalitatea de congelare.

Mod de preparare

1. În făină amestecați sarea.

2. Dizolvați drojdia în apă călduță, apoi turnați lichidul obținut peste făină. Amestecați aluatul cu o lingură de lemn până se prinde, apoi răsturnați pe masă și frământați. Adăugați făină doar dacă vi se pare imposibil de frământat, dar luați aminte că aluatul de pizza trebuie sa fie unul moale, la limita de lipicios. Alternativ, vă puteți unge mâinile din când în când și cu câteva picături de ulei, pentru a ușura frământatul. Dacă aveți robot pregătiți aluatul în el, pentru că frământatul la robot este mult mai eficient decât cel manual. Lucrați aluatul 20 de minute la viteză medie (tot atât pentru cel manual). La sfârsit trebuie să obțineți un aluat neted, fin, elastic și mai puțin lipicios.

3. Puneți aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperiți cu folie de plastic și lăsați la crescut, într-un loc cald (27-28 grade) aproximativ 1 h. 

4. Împărțiți aluatul obținut în trei bucăți egale, pentru o pizza medie cu un blat potrivit de gros. Utilizați cât doriți și ce rămâne congelați.

5. Pregătiți aparatul de vidat FoodSaver. Confecționați o pungă din rolă sau utilizați o pungă preformată. Gresați interiorul pungii cu câteva picături de ulei, pentru a preveni lipirea aluatului. Introduceți în pungă o bucată de aluat. Este bine să aplatizați aluatul, deoarece chiar fiind în congelator el va continua să crească pentru o scurtă perioadă, și va deveni o bilă bombată. Pungile plate se pot stivui mai bine și ajută la organizarea mai eficientă a congelatorului.

6. Gura pungii se rulează și se prinde cu o clemă sau o agrafă pentru hârtie. Se pune în congelator peste noapte sau până îngheață complet.

7. Se videaza apoi cu aparatul FoodSaver. Aluatul se va putea păstra astfel în perfectă stare, luni de zile.

8. Când aveți nevoie, scoateți pachetul cu aluat din congelator, lăsați-l să ajungă la temperatura camerei (durează aproximativ 3 ore) și utilizați în același mod ca și aluatul proaspăt făcut.

9. Acoperiți blatul de pizza cu toppingurile voastre preferate, și coaceți, întodeauna la temperatura cea mai mare pe care vi-o permite cuptorul vostru. Timpul de coacere va depinde de cuptorul fiecăruia. Ideal nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute, dar cel mai probabil în cuptoarele electrice, care nu se încing foarte tare, coacerea va dura 7-10 min.