Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cotlete vită sous vide

Rețetă cotlete vită sous vide
Rețetă cotlete vită sous vide Rețetă cotlete vită sous vide

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 cotlete vită tăiate în felii groase (cam 3 cm grosime)
• 1 lgt ulei vegetal
• sare piper

Servire:
• rondele ceapă
• roșii la grătar
• cartofi prăjiți
• ciuperci

Descriere

Visezi la cotlete de vită fragede și suculente? Gătește-le Medium Rare timp de o oră folosind pungile de vidat FoodSaver și funcția de sous-vide a Multicookerului Turbo Express Crockpot.

Mod de preparare

  • Pentru cele mai bune rezultate scoateți friptura din frigider și lăsați-o la temperatura camerei înainte de a o găti. 
  • Puneți cotletele într-o pungă de gătit în vid FoodSaver și sigilați-le cu aparatul de vidat
  • Adăugați sita pentru gătit sous vide în vasul interior și umpleți cu ½ până la ¾ apă. 
  • Selectați funcția sous Vide a aparatului de gătit Crockpot Turbo Express și reglați temperatura până la 60C pentru un timp de 1 oră (pentru Mediu Rar) 
  • Acoperiți lejer cu capacul și lăsați apa la încălzit.
  • De îndată ce ați atins temperatura dorită, puneți friptura pe sită, acoperiți lejer cu capacul, asigurându-vă că supapa este deschisă și lăsați friptura să se pătrundă.
  • După ce s-a scurs timpul de gătire, scoateți friptura din apă, deschideți punga, scoateți friptura și tamponați-o cu un prosop de hârtie.
  • Încingeți tigaia grill la foc mediu. 
  • Ungeți cotletele pe oricare parte cu puțin ulei și condimentați cu piper negru.
  • De îndată ce se încinge tigaia, prăjiți rapid friptura pe oricare dintre cele două părți pentru a obține urme de grătar. 
  • Scoateți imediat din tigaie și lăsați la răcit timp de câteva minute înainte de a potrivi cu sare și de a servi.