Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cotlete de miel provensale sous vide

Rețetă cotlete de miel provensale sous vide
Rețetă cotlete de miel provensale sous vide

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 linguri de roșii uscate la soare, în ulei, tocate mărunt
• 1 lingură ierburi uscate de Provence
• 1 linguriță de sare
• 1 linguriță de piper
• 1/2 linguriță praf de usturoi
• 12 cotlete de miel
• 150 g roșii cherry tăiate în jumătate
• 1 cană măsline negre fără sâmburi tăiate la jumătate
• 2 linguri busuioc proaspăt tocat mărunt
• 2 linguri ulei de măsline

Descriere

Condimentate cu ierburi parfumate, aceste cotlete fragede și suculente de miel se gătesc sous vide, apoi se prăjesc rapid într-o tigaie.

Mod de preparare

1. Amestecați roșiile uscate la soare, ierburile de Provence, câte 1 linguriță de sare, piper și usturoi; frecați carnea de miel cu acest amestec. Împărțiți cotletele de miel în 3 pungi pentru vidare FoodSaver. Vidați conform instrucțiunilor aparatului FoodSaver.

2. Puneți apă în oala de gătit. Atașați recipientul sous vide; setați la 70˚C. Coborâți pungile în apă încălzită. Setați cronometrul la 1h 30 min.

3. Scoateți cu grijă punga din apă; lăsați să stea 5 minute înainte de a deschide și a scoate cotletele de miel.

4. Amestecați roșiile, măslinele, busuiocul, uleiul de măsline și restul de sare și piper.

5. Într-o tigaie gătiți mielul, în tranșe, timp de 1 până la 2 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește. Puneți amestecul de roșii peste cotlete de miel.

Sfat: Dacă nu gătiți cotlete de miel imediat, puneți-le la frigider sau congelați-le (dezghețați în frigider înainte de a găti).