Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă marinadă scăricică de porc cu aparatul de vidat FoodSaver FFS017X-01 și rolele pentru vidare by Rețetele Mihaelei

Rețetă marinadă scăricică de porc cu aparatul de vidat FoodSaver FFS017X-01 și rolele pentru vidare by Rețetele Mihaelei

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg scăricică de porc subțire
• 50 g pastă de ardei capia (sau boia dulce)
• 50 g pastă de tomate
• 25 g de dulceață de ardei iute
• 1 lg rasă de piper negru măcinat
• 1 lg rasă usturoi praf
• 10 g sare

Descriere

Scăricica de porc la grătar perfectă se obține cu o carne aromată! Rețetele Mihaelei îți arată cum să marinezi și să videzi carnea cu aparatul de vidat FoodSaver FFS017X-01 și pungile de vidare.

Mod de preparare

  • alegem bucăți mai subțiri de carne pentru a nu ține mult carnea pe grătar și arde condimentele
  • îndepărtăm membrana de pe coaste cu un cuțit
  • într-un bol amestcăm ingredientele pentru marinadă: pasta de ardei capia, dulceața de ardei iute, pastă de tomate, piper negru măcinat, sarea și usturoiul
  • amestcăm bine și gustăm. P.S! pasta trebuie să aibă un gust sărat, dar echilibrat
  • putem adăuga și 1 lg de oțet
  • dacă folosim praf de boia în loc de pastă de ardei capia, adăugăm și apă
  • masăm carnea cu pasta folosită
  • folosim rolele de folie pentru vidat foodsaver 
  • deschidem clapeta Aparatului de vidat alimente FFS017X-01, vidare uscata/umeda FoodSaver
  • tragem rola de vidare să iasă puțin din aparat
  • închidem clapeta și pornim aparatul de vidat FoodSaver
  • apăsăm pe butonul de sigilare și lipim un capăt de rolă
  • tragem rola care trebuie să fie un pic mai lungă decât dimensiunea coastelor
  • închidem clapeta și tăiem folosdind cutterul integrat 
  • punem carnea în punga pentru vidat formată
  • introducem capătul deschis al pungii în fanta pentru picurare
  • închidem clapeta
  • pornim aparatul și apăsăm butonul de vidare și sigilare automată
  • cu cât coastele stau mai mult în sos sunt mai aromate și suculente
  • putem lăsa la frigider câteva ore sau peste noapte, până când pregătim grătarul 

Poftă mare!