Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Antricot de vita cu ulei de trufe albe

Antricot de vita cu ulei de trufe albe

Porții

1

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

40m

Temperatură

62

Calorii

-

Ingrediente

• Black Angus (antricot de vita) 750 – 800 gr
• Sare si piper dupa gust
• Ulei de trufe albe 2 picaturi

Mod de preparare

• fasonati carnea de vita daca este necesar
• asezonati bucata de vita si puneti cca. 2 picaturi de ulei de trufe albe (cate una pe fiecare parte – nu puneti mai mult pentru ca acesta este foarte puternic)
• vidati carnea cu aparatul de vidat FoodSaver si introduceti-o in aparatul de gatire in vid SousVide la 62⁰C pentru 40 de minute
• infigeti termometrul in mijloc – acesta trebuie sa arate 42⁰C pentru medium rare – daca arata mai putin, inseamna ca va trebui sa o mai lasati 
• scoateti-o si lasati-o sa se odihneasca, sa se „aseze" sucurile timp 30 de minute
• strict optional, o puteti breza pe fiecare parte in putin unt si putin ulei, pana ce ii veti realiza o crusta brun aurie pe fiecare parte.

Pofta buna!

*Gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.