Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Mancare de linte cu carne de curcan, by Jamila Cuisine

Mancare de linte cu carne de curcan, by Jamila Cuisine

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Pulpe inferioare de curcan – 4 buc
• Linte – 500 gr
• Rosii in bulion – 1 buc.conserva
• Usturoi – 2 catei
• Patrunjel – 1 legatura
• Ulei – 3 4 linguri
• Ceapa – 2 3 buc
• Ardei gras – 1 buc.taiat bastonase
• Cimbru putin
• Foi de dafin – 2 – 3 frunze
• Pudra de curry – 1 lingurita
• Boia dulce – 1 lingurita
• Oregano – 1 lingurita
• Coriandru – 1 lingurita
• Sare
• piper – dupa gust

Mod de preparare

• Condimentati bine pulpele de curcan cu ulei, patrunjel tocat si condimentele (pudra de curry, boia, oregano, coriandru macinat, sare si piper) pentru un plus de gust si de aroma si lasati-o pentru cateva ore la frigider, sau marinati-o rapid cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver FFS004X
• Puneti toate ingredientele (lintea spalata cu apa rece, rosiile in bullion, ceapa taiata solzisori, ardeiul gras, restul de patrunjel, uleiul ramas, usturoi razuit, cimbru, foi de dafin, apa, sare) in slow cooker Crock-Pot 5.0 L Digital DuraCeramic Saute
• Peste linte si legume se aseaza bucatile de carne si se pune capacul vasului, setandu-se timpul de gatire de 4 ore, pe treapta ''High''
• Daca dupa 3 ore de gatit, vi se pare ca apa nu este suficienta, mai puteti adauga 1 cana de apa
• Dupa 4 ore de gatit, verificati pulpele de curcan, gatirea poate varia in functie de carne
• Puteti mixa lintea pentru a o transforma intr-o pasta sau o puteti servi ca atare.

Pofta buna!